het laatste nieuws uit de grunobuurt

 • Buurtcentrum organiseert een nieuw middagkoor !!
    Alle informatie vind je op bijgaande flyer:   
  Read More
 • Nieuwe app 'Slim Melden' vervangt de app MeldStad
  De app Slim Melden Groningen is meer dan een app om problemen te melden over bijvoorbeeld een straatlantaarn die het niet doet, een bushokje dat kapot is of een afvalbak die overvol is. Slim Melden is gekoppeld aan het proces van de gemeente Groningen en geeft direct inzicht in het behandelnummer en de status van een melding. Ook kun je stemmen op meldingen die al door anderen zijn gedaan.
  Read More
 • Do. 18 oktober gezellige Buurtborrel in Buurtcentrum Stadspark
    Deze borrel wordt georganiseerd door WIJ Rivierenbuurt, Buurtcentrum Stadspark en buurtbewoners. Met een hapje en drankje elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen rond zorg, welzijn en over wat er leeft in de buurt. DONDERDAG 18 OKTOBER 16.00 - 18.00 uurBuurtcentrum Stadspark, Lorentzstraat 11 BUURTBORREL “DEEL JE TALENT” Heb je een talent of ken je iemand die dat heeft?Deel het met ons in onze ‘babbelbox’! Wie weet kunnen we iets samen organiseren?
  Read More
 • Landelijke week van de veiligheid van 8 t/m 14 oktober
    Ook in Groningen worden in dit kader activiteiten georganiseerd voor inwoners en ondernemers, met als doel beter voorbereid te zijn op diverse vormen van criminaliteit en geweld. Juist de donkere wintermaanden zijn het aangewezen moment om aandacht voor veiligheid te vragen aangezien in deze maanden de criminaliteit en het overvalgeweld stijgt. Gemeente, politie, brandweer, Servicepunt Detailhandel en GGD Groningen/Sense zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het programma in de stad.
  Read More
 • PowerPoint onderdoorgang Paterswoldseweg tijdens de treinvrije periode
  Donderdag 27 september gaven BAM / ProRail in het Willem Lodewijk Gymnasium een presentatie over mogelijke hinder tijdens de treinvrije periode van woensdag 17 oktober tot maandag 29 oktober. In deze periode rijden er geen treinen tussen Groningen en Sauwerd en Groningen en Buitenpost. Deze periode wordt gebruikt om het spoor tussen Peizerweg en spoorbrug Noord-Willemskanaal te vernieuwen en te verhogen én om de onderdoorgang bij de huidige overweg te plaatsen. Tijdens deze treinvrije periode (tvp) wordt ongeveer dag en nacht gewerkt. Dit kan hinder geven. In de powerpointpresentatie kun je zien wat er van dag tot dag (en nacht) gedaan wordt. Om de PowerPoint te bekijken, klik HIER.  Tip: volg tijdens de tvp @Grunobuurt op Twitter voor dagelijkse updates over de werkzaamheden, inclusief screenshots uit de PowerPoint.
  Read More
 • 2 oktober brainstormsessie Stadspark
    Praat mee over de toekomst van het Stadspark Het Stadspark is het grootste park van de stad met prachtige bomen, lange lanen, mooie vijvers en vele soorten planten en diertjes. Een fijn park waar veel mensen dagelijks door heen fietsen, sporten, wandelen, spelen en van genieten. Een park om zuinig op te zijn. Natuurlijk willen we dat graag zo houden, juist ook voor de toekomst. De gemeenteraad van Groningen wil graag weten wat u vindt van het Stadspark en welke ideeën u heeft. Wat is er nodig om het Stadspark zo mooi en fijn te houden? Wat moet er veranderen? Of moeten we juist niks doen? Samen met de gemeenteraad nodig ik u van harte uit voor een goed gesprek over de toekomst van het Stadspark. Iedereen is welkom. Dinsdag 2 oktober, 20:00 uur, Ni Hao, Paviljoenlaan in het Stadspark Met uw inbreng kan de gemeente een goede toekomstvisie maken voor het Stadspark. En we zijn ook best benieuwd naar de ideeën van de kinderen. Vraagt u hen ook nog even...? We spreken u graag op dinsdagavond 2 oktober. Roeland van de Schaaf Wethouder Stadsontwikkeling  
  Read More
 • 1
Projecten en Werkzaamheden
Wat wordt er in de buurt aangepakt en gebouwd?
welkomspakket

Nieuwe buren? De wijkraad heet nieuwe bewoners van harte welkom!

Agenda-Grunobuurt-sec.PNG
Wat is er te doen in de Grunobuurt?
Tegel WIJ Groningen.PNG

Voor informatie en advies over zorg en ondersteuning in de buurt.

 • Natuur en Duurzaamheid Educatie Groningen
 • nijestee
 • Gemeente Groningen - Grunobuurt
 • Buurtcentrum Stadspark
 • Patrimonium slideset bedrijvenlogoos
 • prorail bedrijvenlogoos slideset.PNG
 • aanpakringzuid bedrijvenlogoos slideset.PNG
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK