75 ton staal voor onderdoorgang Paterswoldseweg

augustus 2018

De constructie van de mallen voor de onderdoorgang t.b.v. de trein is in volle gang.
Het wordt gemaakt van hout met bewapening. De bewapening weegt in totaal al 75 ton. Later dit jaar wordt het beton gegoten en daarna wordt het geheel naar zijn bestemming getransporteeerd.

Ontwerp jij mee aan de speeltuin Grunobuurt Noord??

 

SPEEL JIJ GRAAG IN DE SPEELTUIN?

Nijestee zoekt kinderen (8 - 12 jaar) die mee willen denken over het nieuwe ontwerp van de speeltuin in de Grunobuurt-Noord.

Woon jij in de Grunobuurt-Noord en lijkt jou dit leuk?
Meld je dan voor dinsdag 4 september aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar: buurtpand De Koppel

Wanneer: woensdag 12, 19 en 26 september

Hoe laat: van 14.30 tot 16.00 uur

Link naar: FLYER (PDF)

Informatiecentrum Ring Zuid open vanaf dinsdag 7 augustus

 

Het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid opent aanstaande dinsdag 7 augustus de deuren. 

In het nieuwe informatiecentrum staat onder andere de ruim vier meter lange maquette van het project. Bezoekers kunnen op verschillende manieren informatie vinden over het plan voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Ook de actuele stand van zaken is er te zien. Het informatiecentrum gaat verder dienen als uitvalsbasis bij excursies en rondleidingen.

Studenten van Academie Minerva verzorgden de inrichting van het informatiecentrum.

Locatie: Muntinglaan, tegenover nummer 3 (het Noorderpoort College)

Openingstijden: Op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Update rioolwerkzaamheden: nieuwste planning 1 aug.

 

Voortgang van de “Rioolsanering in de Grunobuurt”.

Tussen maart 2018 en nu is er hard gewerkt waardoor de fases 4, 4a, 4b, 5b, 7 en 9a (zie faseringstekening onderaan dit artikel) van dit project volledig zijn voltooid. Helaas heeft Hemmen BV tijdens de uitvoering te maken gehad met een aantal onvoorziene omstandigheden waardoor zij hebben moet afwijken van de oorspronkelijke planning.

Het aantal onwerkbare dagen in de afgelopen winter en het voorjaar was meer dan gebruikelijk. Eveneens zijn er een aantal kleine vervuilingen aangetroffen welke eerst moesten worden verwijderd alvorens de riool werkzaamheden konden worden uitgevoerd.

Momenteel zijn straatmakers druk aan het werk om fase 6 ( Muntinglaan) dicht te straten, en in fase 9b (Lorentzstraat) de riolering aan te brengen. In de bouwvak zal er worden doorgewerkt in Lorentzstraat, teneinde deze fase voor de start van het nieuwe schooljaar te kunnen afronden. In de periode van 03-08-2018 t/m 24-08-2018 zullen (met uitzondering van de Lorentzstraat) geen werkzaamheden worden verricht in verband met de bouwvak.

Lees meer...

Maandag 30 juli - derde spreekbuurtje Grunobuurt: 19.30-20.00u


Op maandag 30 juli houden een aantal buurtbewoners het derde ‘spreekuur voor de buurt’, maar dan een half uurtje: het spreekbuurtje. Hier kun je komen met je vragen en opmerkingen over ‘dingen’ in je Grunobuurt. Of wij of de wijkraad je ding kunnen oplossen is onzeker, maar als buurt staan we sterker. Gewoon komen dus en je hart luchten.

Lees meer...

‘Dat is Groningen’ zoekt positieve verhalen


Onlangs is het platform Dat is Groningen gestart, het diversiteitsplatform van de gemeente Groningen. Het platform verzamelt de verhalen over Groningers en hun initiatieven die onze stad zo mooi maken. Door elkaars verhalen te vertellen, wil het platform mensen nog meer met elkaar verbinden.

Lees meer...

Meepraten over wijkontwikkeling Grunobuurt?


In verband met de ontwikkelingen in Grunobuurt-Noord doet de Wijkraad Grunobuurt een oproep aan bewoners van de Grunobuurt om zitting te nemen in de nieuwe Klankbordgroep Wijkontwikkelingen Grunobuurt.

Nieuwbouw

Nijestee heeft ruim tien jaar geleden samen met bewoners plannen gemaakt voor de wijkvernieuwing van de noordzijde van de Grunobuurt. Hoewel deze plannen duidelijk zijn vastgelegd in een stedenbouwkundig plan en gedetailleerd zijn uitgewerkt in het definitief ontwerp openbare ruimte wordt hier, zonder vooroverleg door de ontwikkelaar (Nijestee), op dit moment flink van afgeweken. Meer hierover kun je lezen in het artikel Wijkvernieuwing Grunobuurt – The Next City: wat is er bereikt en wat zijn de zorgen?
De wijkraad van de Grunobuurt, een aantal bewoners en de politiek kunnen zich in deze ontwikkeling niet vinden. Wij vinden het belangrijk dat bewoners direct betrokken worden bij de gewijzigde plannen en de uitvoering ervan.

Spoorzone / aanleg onderdoorgang Paterswoldseweg

Spoorzone Groningen en de werkzaamheden voor de aanleg van de onderdoorgang Paterswoldseweg kunnen eveneens onderdeel gaan vormen van de Klankbordgroep Wijkontwikkelingen Grunobuurt.
Vanuit deze klankbordgroep, die drie à vier keer per jaar bijeenkomt, worden deelnemers door onder andere Nijestee en andere betrokken partijen, zoals de gemeente Groningen en aannemers, bijgepraat. Knelpunten en thema’s kunnen dan besproken worden. Samen kan bekeken worden waar behoefte en of bijsturing nodig is. Te denken valt aan de parkeerproblematiek, het bouw-, fiets-, en autoverkeer in de wijk, de invulling van de gemixte wijk en de inrichting van groen en speelvoorzieningen.
Tijdens de bouw van deze projecten komt er veel op ons af!

Aanmelden

Hart voor de wijk?Wil je op de hoogte blijven en meepraten over de ontwikkelingen die vanaf 2018 gaan plaatsvinden? Meld je dan nu aan voor de Klankbordgroep Wijkontwikkelingen Grunobuurt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Wijkvernieuwing Grunobuurt – The Next City


Wat is er bereikt en wat zijn de zorgen?

The Next City

De toekomstige ontwikkeling van de huidige gemeente Groningen: hoe ziet die eruit? Die omgevingsvisie ligt nu vast in The Next City. De huidige gemeente Groningen:

'Groningen gaat grondig op de schop. De stad groeit en in de schaarse ruimte moet veel gebeuren. Er zijn meer woningen nodig, de infrastructuur moet aangepakt worden en Groningen willen de energietransitie versnellen. Ook is het van groot belang dat onze gemeente een aantrekkelijke, leefbare en gezonde plek blijft voor alle inwoners.'

Met de omgevingsvisie The Next City geeft de huidige gemeente Groningen richting aan deze onstuimige ontwikkeling.

Lees meer...

Parkeren in Grunobuurt en Laanhuizen


Parkeren in met name Grunobuurt-Zuid is lastig; in Grunobuurt-Noord is het tot nu toe een makkie. Maar mag je je auto ook in Grunobuurt-Noord of zelfs in Laanhuizen zetten? Een uitleg met parkeerkaartje.

Lees meer...

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK