Snoeien en ophogen

De afgelopen weken is er voor de oplettende buurtbewoner veel activiteit waar te nemen langs het Hoornse Diep westzijde. Alle bomen aan het kanaal zijn gesnoeid. Het snoeiafval ligt vlakbij de fietsbrug opgestapeld. Even verderop werkt de gemeente Groningen aan de kade: deze wordt een flink stuk opgehoogd. Zo blijft de wijk gespaard voor overstromingen mocht het water een keer hoog komen te staan.

Sloop

Maar het meest in het oog springend is natuurlijk de sloop van woningen aan de Stephensonstraat. De laatste tijdelijke bewoners hebben de huizen een paar weken terug verlaten. Na het afbreken van de woonblokken aan de Pasterswoldseweg om plaats te maken voor nieuwbouwappartementen is het nu de beurt aan de laatste oude woningen van Nijestee in de Grunobuurt-Noord.

Nieuw stratenplan

De Grunostraat, Westinghousestraat en James Wattstraat zijn door de nieuwbouw al op andere plekken komen te liggen. Ondertussen wordt ook gewerkt aan de infrastructuur voor de bouw van het volgende wooncomplex: vanaf de Paterswoldseweg is een nieuwe invalsweg in wording. Die komt tussen de Grunostraat en de (voormalige) Stephensonstraat te liggen, maar is voorlopig alleen in gebruik voor het bouwverkeer.

Wijzigingen in beeld

Hier, hier en op de pagina Agenda & Foto's zijn foto's te zien van deze activiteiten rond het Hoornsediep. Heb je zelf ook mooie foto’s van bijzondere momenten of opvallende gebeurtenissen in de Grunobuurt? Laat het de webredactie dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.