Maandagavond 25 maart hielden BAM, ProRail e.a. in de Lieflandschool een informatie-avond over met name de verzakkingen rond de onderdoorgang Paterswoldseweg. Voor deze avond waren de direct omwonenden per brief uitgenodigd.

De presentatie over de mogelijke oorzaken en de gevolgen van de verzakkingen werd gegeven door Patrick Kemperman, de omgevingsmanager van BAM. De presentatie kun je hier (pdf) bekijken.

De oorzaak van de verzakkingen blijft onduidelijk. Volgens BAM zit er waarschijnlijk ergens een 'lek' in de kleilaag. Hierdoor is er (vermoedelijk) ook grondwater onttrokken aan de kleilaag buiten de bouwkuip, waardoor de kleilaag onder stoepen en huizen rond de kuip is gaan 'zetten'. Ondertussen is de bemaling bijgesteld en zijn er extra peilbuizen geplaatst om de kleilaag te monitoren. Ook zijn er extra meetpunten op panden en objecten in omgeving aangebracht. Deze worden nu wekelijks gecontroleerd.

Voor meer informatie over onder andere de planning van de onderdoorgang, links en contactgegevens, ga naar De buurt > Projecten/Werkzaamheden > Onderdoorgang Paterswoldseweg.

 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

meest gelezen

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK