Op donderdag 15 juni 2017 werd in het Buurtcentrum een toelichting gegeven op de geplande werkzaamheden in de buurt rondom ‘Project Grunobuurt Zuid Rioolsanering’. Hemmen, de aannemer was aanwezig met een overzicht van de planning. Tijdens deze inloopbijeenkomst kon men de plannen inzien en vragen stellen aan Hemmen BV Aanneming Wegenbouw.

NB: de redactie van Gronobuurt.nl is afhankelijk van de informatie die we van aannemer Hemmen krijgen. De planning kan veranderen.

De planning van ‘Project Grunobuurt Zuid Rioolsanering’ is opgedeeld in 10 fases. Op dit moment is het volgende bekend:

2017

Fase 1, Parkweg, is inmiddels gestart en men verwacht volgens planning eind juni klaar te zijn. Er zit nog wel een kans in dat het kruispunt (Hoornsediep-Parkweg) tijdelijk afgesloten moet worden.
Fase 2 is de Paterswoldseweg vanaf het kruispunt bij Century (kruispunt is wel bereikbaar) tot en met het viaduct + het eerste gedeelte van de Muntinglaan (het doodlopende gedeelte). Deze werkzaamheden zullen de hele maand juli in beslag nemen.
Fase 3 is de Paterswoldseweg tot en met het kruispunt Parkweg en het eerste gedeelte van de Concourslaan. Aanvang 28 augustus t/m 6 oktober.
Fase 4 is de Snelliusstraat, het gedeelte van de Huygenstraat vanaf Snelliusstraat tot De Poolster en het doodlopende gedeelte van de Van Leeuwenhoekstraat (naar ingang Nebo-flat). Dit start rond 9 oktober en de planning geeft aan dat deze werkzaamheden rond de kerst afgerond zijn.

Een gedetailleerde planning van de werkzaamheden vindt u hier (pdf).

De faseringstekening van de werkzaamheden vindt u hier (pdf).

2018

Fase 5 is de Huygensstraat en de Van Leeuwenhoekstraat (verbinding Snelliusstraat naar Huygensstraat). Aanvang 8 januari 2018 en einde rond 9 maart.
Fase 6 is de Muntinglaan tot halverwege de school. Aanvang 12 maart en verwacht einde rond 13 april.
Fase 7 is het andere gedeelte van de Muntinglaan tot het Hoornsediep, waar de werkzaamheden rond 16 april beginnen tot en met de eerste week van mei.
Fase 8 betreft de Kamerlingh Onnesstraat, de Van Leeuwenhoekstraat tot aan de Hoornsediep en Van der Waalstraat. De planning is aanvang op 7 mei en einde rond 20 juli.
Fase 9 is de Lorentzstraat waar men, zoals de planning nu is, op 23 juli wil beginnen tot en met eind augustus.
Fase 10 betreft de Hoornsediep, hier zal in de maanden september en oktober gewerkt worden.

Hemmen heeft aangegeven dat de fases wellicht ook nog in fases opgedeeld gaan worden. Zo zal bijvoorbeeld eerst een gedeelte van de Snelliusstraat gedaan worden voordat men het andere gedeelte openbreekt. Communicatie hierover komt via een brief naar de bewoners.

De redactie van Grunobuurt.nl hoopt op een later moment meer informatie te kunnen geven over bereikbaarheid van de Grunobuurt, nieuwe parkeervakken, verlichting enzovoort.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.