Om tegemoet te komen aan de wensen van treinreizigers en om de uitbreiding van treinverkeer rond Groningen mogelijk te maken, zijn forse ingrepen nodig aan station Groningen en de sporen. Voor deze opgave hebben de gemeente Groningen, de provincie Groningen, ProRail, NS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de handen ineen geslagen. Dit plan heeft Groningen Spoorzone.

Dinsdagavond 4 juni praat Groningen Spoorzone u graag bij over de laatste ontwikkelingen binnen het project. U kunt tussen 18:30 en 20:30 uur binnenlopen in de Puddingfabriek.

Het afgelopen jaar werkte sloopaannemer Dusseldorp aan de sloop van het oude PostNL-pand en nog een aantal andere gebouwen aan de Achterweg. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Na een periode van stilte, zal dit gebied worden gebruikt als bouwterrein voor alle ontwikkelingen rondom het stationsgebied.

Tijdens de bijeenkomst in de Puddingfabriek kunt u meer te weten komen over:

- De laatste stand van zaken rondom de planning;   
- De laatste ontwikkelingen rondom de aanpassingen aan het station, het Emmaviaduct en de rijroute van auto’s en bussen;
- De sloop van het PostNL-gebouw in de vorm van een fotoreportage;

Daarnaast zijn mensen van de gemeente Groningen, ProRail en de aannemer aanwezig om met u in gesprek te gaan en om uw vragen te beantwoorden. U kunt op dinsdagavond 4 juni tussen 18:30 en 20:30 uur op elk moment binnenlopen tijdens de bijeenkomst.

De bijeenkomst is in de Puddingfabriek, Viaductstraat 3-3. Omwonenden hebben een uitnodiging gekregen.


Op 27mei presenteerden de samenwerkende partijen binnen project Groningen Spoorzone het ontwerp en de voorkeursaanbieder voor de grote aanpassingen die komende jaren aan het station gaan plaatsvinden. In bijzijn van de bestuurders kreeg de pers te horen dat aannemer Strukton Civiel bv de komende maanden het aanbiedingsontwerp verder mag uitwerken. Architect Koen van Velsen presenteerde het ontwerp. Het is heel waarschijnlijk dat hierover in de media berichten verschijnen. U kunt meer informatie, inclusief een aantal impressiebeelden van het ontwerp, vinden op https://www.groningenspoorzone.nl/nieuws/voorkeursaanbieder-en-ontwerp-verbouwing-station-groningen-bekend.

Het gaat om werkzaamheden die in de loop van 2020 gaan starten. De komende maanden worden de plannen eerst nog verder uitgewerkt. De verwachting is dat er in oktober definitief gegund kan worden.

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK