Woensdag 1 november 2017 was in buurtpand Koppel een informatiebijeenkomst van de wijkraad Grunobuurt. Doel van de wijkraad was om enthousiaste mensen te vinden die mee willen denken en doen in de Grunobuurt.

Een buurthuis voor alle leeftijden

Met zeventien aanwezige buurtbewoners en een vertegenwoordiger van zowel het WIJ Team als De Rank kwam het tot een levendig gesprek. Daaruit kwamen behoeften voor activiteiten naar voren. In de eerste plaats missen oudere bewoners een gezellige huiskamer in de wijk, waar je een kop koffie kan drinken en een praatje kan maken. Voor de jongere groep zouden wat meer cursussen en clubs in het buurthuis georganiseerd kunnen worden.

Zichtbaarheid in de wijk

Hoe betrekt de wijkraad buurtbewoners en hoe houdt de raad ze op de hoogte? De groep had verschillende tips om de communicatie te verbeteren. Zo is het een idee om actief te gaan werven in de nieuwbouw van de Grunobuurt. Sommige bewoners zouden het prettig vinden als er (weer) een buurtkrant komt. Ook hebben zich aanwezigen aangemeld die willen bijdragen aan de website.

Een leefbare Grunobuurt

Opvallend was dat het begrip ‘leefbaarheid’ tijdens het gesprek telkens opnieuw naar voren kwam. Mensen blijken daaronder niet altijd hetzelfde te verstaan. Maar gemeenschappelijke elementen bleken: betrokkenheid van en samenhang tussen bewoners en een schone, aantrekkelijke wijk. Het bestuur gaat bekijken of voor dit doel een aparte werkgroep wordt opgericht of dat dit thema past binnen bestaande werkgroepen.

Bijdragen aan de wijk?

Tot slot hebben alle aanwezigen verteld wat zij voor de wijkraad Grunobuurt kunnen betekenen. Duidelijk werd dat de bestuursfuncties lichter gemaakt kunnen worden door de taken op te splitsen. Verschillende bewoners voelen er wel voor zo’n lichtere deeltaak op zich te nemen. De wijkraad gaat hierover nog in november met hen in gesprek.

Heb jij ook zin om bij te dragen aan een gezellige, levendige en schone wijk? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

RT @VRgroningen: Vanaf vandaag is het voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. Dit is even wennen! Heb j…

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.