In verband met de ontwikkelingen in Grunobuurt-Noord doet de Wijkraad Grunobuurt een oproep aan bewoners van de Grunobuurt om zitting te nemen in de nieuwe Klankbordgroep Wijkontwikkelingen Grunobuurt.

Nieuwbouw

Nijestee heeft ruim tien jaar geleden samen met bewoners plannen gemaakt voor de wijkvernieuwing van de noordzijde van de Grunobuurt. Hoewel deze plannen duidelijk zijn vastgelegd in een stedenbouwkundig plan en gedetailleerd zijn uitgewerkt in het definitief ontwerp openbare ruimte wordt hier, zonder vooroverleg door de ontwikkelaar (Nijestee), op dit moment flink van afgeweken. Meer hierover kun je lezen in het artikel Wijkvernieuwing Grunobuurt – The Next City: wat is er bereikt en wat zijn de zorgen?
De wijkraad van de Grunobuurt, een aantal bewoners en de politiek kunnen zich in deze ontwikkeling niet vinden. Wij vinden het belangrijk dat bewoners direct betrokken worden bij de gewijzigde plannen en de uitvoering ervan.

Spoorzone / aanleg onderdoorgang Paterswoldseweg

Spoorzone Groningen en de werkzaamheden voor de aanleg van de onderdoorgang Paterswoldseweg kunnen eveneens onderdeel gaan vormen van de Klankbordgroep Wijkontwikkelingen Grunobuurt.
Vanuit deze klankbordgroep, die drie à vier keer per jaar bijeenkomt, worden deelnemers door onder andere Nijestee en andere betrokken partijen, zoals de gemeente Groningen en aannemers, bijgepraat. Knelpunten en thema’s kunnen dan besproken worden. Samen kan bekeken worden waar behoefte en of bijsturing nodig is. Te denken valt aan de parkeerproblematiek, het bouw-, fiets-, en autoverkeer in de wijk, de invulling van de gemixte wijk en de inrichting van groen en speelvoorzieningen.
Tijdens de bouw van deze projecten komt er veel op ons af!

Aanmelden

Hart voor de wijk?Wil je op de hoogte blijven en meepraten over de ontwikkelingen die vanaf 2018 gaan plaatsvinden? Meld je dan nu aan voor de Klankbordgroep Wijkontwikkelingen Grunobuurt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Pieter Bregman (Nijestee) vertelt in de Volkskrant over de problemen rond bouw sociale huurwoningen in de Grunobuur… https://t.co/OvHlLx2VLM

Grunobuurt

In de Snelliusstraat is dit weekend ingebroken. Via het balkon en een raampje naar binnen gekomen. Lamp was aan! De… https://t.co/2WPr0FmuUa

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok