Naar: Nieuwsbrief Nijestee, Grunobuurt, april 2021

Woningcorporatie Nijestee heeft in samenspraak met Gemeente Groningen de inrichting van de openbare ruimte in het noordelijk deel van de Grunobuurt meer klimaatadaptief gemaakt. In het kader van wijkvernieuwing hebben ze een aantal maatregelen uitgewerkt die bij extreme regenval moet voorkomen dat water de nieuwe woningen binnenkomt.

Het regenwater wordt tijdelijk opgeslagen in de fundatie van de weg. Bij extreme regenval lopen twee watereilanden vol met water. Nadat het is gestopt met regenen, lopen de eilanden binnen enkele uren weer leeg. Daarnaast plaatst de woningcorporatie in de nog te bouwen appartementencomplexen ook voorzieningen om water op te slaan.

Door de bouwvertraging van Lampisterie en de recente aanpassing voor waterberging duurt het maken van de speeltuin, naar een ontwerp van kinderen, langer dan verwacht. De gemeente hoopt hiervoor met Nijestee nog voor de zomer een oplossing te vinden.


Nijestee speeltuin ontwerp 2018

Het ontwerp van de speeltuin in het noordelijk deel van de Grunobuurt.


Lees ook deze artikelen:

 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Nieuwsbrief Groningen Zuid valt deze vrijdag vroeg op de 🖱️mat. Met deze keer o.a. de afsluiting van de ring dit w… https://t.co/Ji4n7rywt7

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

aanpak parkweg 1

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.