• Vrijdag 25 november ben je weer van harte welkom voor een drankje, een snackje en om gezellig bij te praten met buurtgenoten in Gruno's Buurtcafé! Een kaartje leggen, sjoelen of een ander spelletje doen? Het kan allemaal in de KelderBar van Buurtcentrum Stadspark.

  • Lorentzstraat 11 (Buurtcentrum Stadspark)
  • vanaf 20.00 tot max. 00.00 uur
  • cash only

  We zien je graag in de KelderBar!
  Neem je buren gezellig mee :)

  Hartelijke groeten van de Activiteitengroep Grunobuurt,
  Jan, Marin, Tineke, Maartje en Bouke


 • Zaterdag 2 oktober staat de Gezonde Huiskamer bij Buurtcentrum Stadspark, Lorentzstraat 11. Tussen 9.30 en 17.30 uur kun je daar een leefstijlcheck laten afnemen. De check is gratis. Opgeven is niet nodig.

  naar: Meergezondejaren.nl

  In de Gezonde Huiskamer krijg je de kans om te testen hoe het met jouw gezondheid is gesteld. In de bus wordt bijvoorbeeld je lichaamssamenstellingen gemeten en je knijpkracht getest. Ook worden vragen gesteld over o.a. voeding, bewegen en sociaal. Samen met de leefstijladviseur ga je in gesprek over de uitslag en wat een gezonde leefstijl voor jou betekent.

 •  

  Vrijdag 29 oktober ben je weer van harte welkom voor een drankje en om gezellig bij te praten met buurtgenoten in Gruno's Buurtcafé!

  Vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 00.00 uur. Uiteraard kun je ook deze keer een spelletje doen, sjoelen of gewoon kletsen aan de bar.
  Drankjes zijn verkrijgbaar tegen contante betaling. Er is koffie, thee, fris, bier, wijn en alcoholvrije pils.


 • Wapens zijn nergens goed voor. Van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober 2021 kun je straffeloos je wapen(s) inleveren.

  Messen, dolken, sabels en neppistolen enzo

  Steek-, slag- en stootwapens en nepwapens kun je van maandag tot en met vrijdag 15 oktober inleveren bij de politiebureaus in de stad. Daarnaast zijn er elke doordeweekse avond twee mobiele inleverpunten in de wijken. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton. Er is dus geen risico dat je bestraft kunt worden voor het wapenbezit.

  Vuurwapens en explosieven

  Ook is het mogelijk vuurwapens, munitie en explosieven in te leveren. Daarvoor moet je een afspraak met de politie maken via 0900 - 8844.

  Alle inleverpunten staan op onderstaande kaart. Meer informatie vind je in dit artikel.

  UPDATE vrijdag 22 oktober 2021: Jongeren doen afstand van 3.300 wapens bij inleveractie – NU.nl

 •  

  Vanaf vandaag kunnen Stadjers kiezen wie van vijf kandidaten de eerste Groene Burgemeester van Nederland wordt. De kandidaten hebben allemaal een erg verschillende achtergrond. Ze presenteren zichzelf, en hun plannen, vandaag op de website www.groeneburgemeester.nl, waar ook direct gestemd kan worden. De winnaar wordt op de dag van de duurzaamheid, 9 oktober aanstaande, officieel geïnstalleerd.


 • Maandagavond 28 september a.s. ben je van harte welkom op het Nazomer Spreekbuurtje!

  Deze keer niet op de gebruikelijke eerste maandag van de maand.... omdat we wat te vieren hebben. Ook zo benieuwd? Wees er dan bij!

  Aanvang is om 19.15 uur en de Westinghousestraat(bij Typhoon, bij de groene 'grasblurbs') is the place to be...

 •  

  Inverband met Corona dit jaar geen Lente-Kriebels maar Nazomer-Kriebels in de Grunobuurt.

  Hoewel onze Grunobuurt een relatief fruitige buurt is, zijn er altijd hoekjes die wel wat aandacht kunnen gebruiken. Die schoonmaakaandacht gaan we zaterdag 19 september van 10.00 tot 13.00 weer geven, want opgeruimd staat tenslotte netjes. We verzamelen om 10 uur in de Rank (zie hieronder voor adres/ locatie) waar de koffie, thee en limonade klaarstaat.

 •  

  Praat mee over de toekomst van het Stadspark

  Het Stadspark is het grootste park van de stad met prachtige bomen, lange lanen, mooie vijvers en vele soorten planten en diertjes. Een fijn park waar veel mensen dagelijks door heen fietsen, sporten, wandelen, spelen en van genieten. Een park om zuinig op te zijn.

  Natuurlijk willen we dat graag zo houden, juist ook voor de toekomst.

  De gemeenteraad van Groningen wil graag weten wat u vindt van het Stadspark en welke ideeën u heeft. Wat is er nodig om het Stadspark zo mooi en fijn te houden? Wat moet er veranderen? Of moeten we juist niks doen?

  Samen met de gemeenteraad nodig ik u van harte uit voor een goed gesprek over de toekomst van het Stadspark. Iedereen is welkom.

  Dinsdag 2 oktober, 20:00 uur, Ni Hao, Paviljoenlaan in het Stadspark

  Met uw inbreng kan de gemeente een goede toekomstvisie maken voor het Stadspark. En we zijn ook best benieuwd naar de ideeën van de kinderen. Vraagt u hen ook nog even...?

  We spreken u graag op dinsdagavond 2 oktober.

  Roeland van de Schaaf

  Wethouder Stadsontwikkeling

   


 • Vanaf woensdag 31 oktober tot en met zaterdag 3 november staat het festival over de toekomst van Groningen en de regio in het teken van GELUK.

  Let’s Gro is een inspiratiefestival over de toekomst van de stad en omgeving. Samen denken en dromen over hoe de toekomst van Groningen zou kunnen zijn en laten zien wat er nu al gebeurt in Groningen. Tijdens Let’s Gro worden goede ideeën voor de toekomst opgehaald. En jij kan hier aan deelnemen.


 • Donderdag 27 september geeft BAM bij het Willem Lodewijk Gymnasium een presentatie over de planning van de onderdoorgang Paterswoldseweg en de mogelijke hinder tijdens de buitendienststelling van 15 tot 29 oktober.

 • Hieronder vind je een lijst met telefoonnummers en internetadressen die je kunt gebruiken bij vragen of zorgen in en om huis of buurt.

  Voor wijzigingen, toevoegingen of vragen over deze informatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 •  

  Een bingoavond, een renclubje, een kookworkshop of iets anders (mee)organiseren?

  Een enthousiast groepje buurtbewoners wil zich gaan inzetten voor leuke activiteiten rond bijvoorbeeld bewegen, lifestyle, food, hobby, kunst en cultuur... of heb jij zelf nog een leuk idee?

  Woon jij in de Grunobuurt en heb jij zin om ook mee te denken over 't hoe, wat en waar? Kom dan naar de eerste bijeenkomst van het groepje op dinsdag 25 september 2018.

  Locatie: buurtpand Koppel (Grunostraat 1)
  Start om 20.00 uur (koffie & thee staat klaar vanaf 19.30 uur)
  Opgave niet noodzakelijk.


 • Maandag 25 juni 2018 vond de eerste Heel de Buurtvergadering plaats in Buurtcentrum Stadspark. De vergadering werd druk bezocht; het was een volle bak in het buurtcentrum en er heerste een energieke sfeer. Na afloop werd er nog lang nagepraat onder het genot van een hapje en drankje.
  Hieronder kun je het verslag van de vergadering lezen. Helemaal onderaan vind je de foto's.


 • Woensdag 19 september 2018 geeft Stijn Lechner, de assistent-coach van Donar (jeugd onder de 24) van 13.00-14.00 uur, 14.00-15.00 uur en 15.00-16.00 uur basketbalclinics op de sport- en beweegplek Laanhuizen.

  Ben je jonger dan 24 jaar en lijkt het je leuk om een keer te basketballen? Kom dan naar één van deze basketbalclinics!


 • In verband met het vervangen van oude gasleidingen is het stukje Hoornsediep tussen Parkweg en Van der Waalsstraat gesloten van maandag 3 september 7:00 uur t/m (naar verwachting) woensdag 5 september 16:00 uur. Ook de oude leidingen in de Van der Waalsstraat worden vervangen. De winkels zijn via de omleidingsborden bereikbaar.

  Meer informatie over werkzaamheden vind je op www.groningenbereikbaar.nl/actuele-verkeersinformatie.


 • Op 10 november viert Humanitas in de stad Groningen de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers kunnen in Hanze Plaza genieten van een spetterende feestavond door de band Diep Triest. ‘Vrouwkracht’ van Jasmijn verzorgt de bijzondere catering. Wethouder Ton Schroor opent de avond met een welkomstwoord voor de mantelzorgers.


 • In het vierde kwartaal van 2017 worden de laatste woningen van Nijestee in Grunobuurt-Noord gesloopt. In onderstaande Nijestee-nieuwsbrief krijgt u meer informatie over die sloop.

  Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Nijestee: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of050 - 85 33 533


 • In verband met de werkzaamheden aan de riolering in onze wijk is de Parkweg ter hoogte van de Paterswoldseweg en de Concourslaan van 4 t/m 8 september 2017 afgesloten. Direct aanwonenden en aanliggende ondernemers en instellingen zijn afgelopen vrijdag per brief op de hoogte gesteld.


 • De brievenbussen aan de Lorenzstraat en de Van Leeuwenhoekstraat gaan binnenkort verdwijnen. Maar daar voor in de plaats wordt er – in de Grunobuurt – een nieuwe geplaatst bij de Aldi aan het Hoornsediep.

  Ook komt er eentje bij de COOP aan de Paterswoldseweg. Die aan de Vechtstraat, Overwinningsplein en Van Lenneplaan blijven.


 • Om het gezamenlijke deel van de Grunotuin te onderhouden, hebben de Grunotuinders voor 2016 een aantal vaste klusdagen geprikt. Op zo'n klusdag kun je gezellig de handen uit mouwen steken. Buurtbewoners zonder Grunotuin zijn daarbij ook van harte welkom. De volgende klusdag is op zaterdagochtend 24 september 2016, van 10.00-13.00u.


 • De vogelhuisjes hangen alweer anderhalf jaar en de meeste vogelhuisjes hebben sindsdien ook al bewoners mogen verwelkomen, hartstikke leuk! Bewoning houdt wel in dat de vogelhuisjes weer gecontroleerd en schoongemaakt moeten worden. Dat schoonmaken valt reuze mee: eventuele resten van oude nestjes eruit halen, de binnenkant even schrobben met een borstel en weer ophangen. De vogelhuisjes die met de hoogwerker zijn opgehangen hoeven (gelukkig!) niet schoongemaakt te worden.  

  De Vogelhuisjeswerkgroep heeft voor de schoonmaak een datum geprikt: zondag 16 oktober 2016.

 •  

  Heb je een plan bedacht om iets te veranderen in je buurt, maar weet je niet hoe je aan geld, hulp en materiaal komt? Crowdfunding kan de oplossing zijn! Via www.voorjebuurt.nlkun je zelf heel gemakkelijk een crowdfunding project starten, een donatie geven of je hulp aanbieden voor een bestaand project. Zo is er al een buurtcamping opgezet, een veiling georganiseerd, een speeltuin geplaatst in een woonwijk en een darttoernooi gehouden. Voor je Buurt kan je onder andere steunen met tips over succesvol campagne voeren. Daarnaast zijn er contacten met diverse gemeentes die voor projecten financiële middelen bieden.

  Workshop crowdfunding
  Op 29 oktober organiseert Voor je Buurt een workshop over crowdfunding in Groningen. In deze workshop leer je hoe crowdfunding werkt en hoe je succesvol een crowdfundingcampagne opzet. Daarnaast maak je tijdens deze workshop kans op een pitchplek voor het Let’s Gro Festival. Wanneer je een pitchplek heb bemachtigd, mag je tijdens het festival jouw idee voordragen en ter plekke je crowdfundingcampagne lanceren. Meer informatie over Voor je Buurt en de workshop vind je hier!

 •  

  Deze week start Waterbedrijf Groningen met de eerste voorbereidingen voor de ombouw van de nieuwe zuidelijke ringweg. In de buurt van de zuidelijke ringweg liggen veel ondergrondse waterleidingen. Een deel hiervan moet worden verlegd om de ombouw van de zuidelijke ringweg mogelijk te maken. Zo komt er een nieuwe waterleiding vanaf de westelijke ringweg, via de Concourslaan, de Paterswoldseweg en de Snelliusstraat tot aan de Muntinglaan.

  Uitvoering door aannemer Hak
  Aannemer Hak gaat de werkzaamheden uitvoeren in nauwe samenwerking met – en onder toezicht van Waterbedrijf Groningen. De eerste (voorbereidende) werkzaamheden starten deze week (14 september) en duren circa 10 tot 12 weken.

  Meer informatie per brief
  Het werk wordt in fases uitgevoerd om zo de overlast zo veel mogelijk te beperken. Voordat de werkzaamheden in de straat beginnen worden de bewoners en/of bedrijven en scholen hierover per brief geïnformeerd door aannemer Hak.


 • Woensdag 10 september behandelt de commissie Beheer en Verkeer vanaf 20.00u onder andere het plan voor de tunnel onder de Paterswoldseweg. De vergadering wordt gehouden in de oude raadzaal van het stadhuis en is openbaar. De vergadering is nog te bkekijken te volgen via www.groningen.nl/gemeenteraad.

 • Tussenbalans

  Op 25 februari 2013 is de actiegroep ‘Feesten Uit Balans’ opgericht. De actiegroep is een gezamenlijk initiatief van buurtbewoners en wijkraadsleden uit de wijken Grunobuurt, Laanhuizen, Badstratenbuurt en Zeeheldenbuurt in Groningen. Aanvankelijk was het doel van de actiegroep om de geluidsoverlast rond de Drafbaan en het Stadpark aan te pakken. Maar we kregen de afgelopen tijd steeds meer reacties van bewoners uit andere wijken dat men daar ook last heeft van het geluid van evenementen. De actiegroep breidt zich langzaam uit met vertegenwoordigers van belanghebbende buurten uit andere delen van de stad. De doelstelling lijkt daarmee ook langzaamaan te verschuiven naar de hele stad.

  De naam ‘Feesten Uit Balans’ (FUB) is gekozen als tegenhanger van het beleidsplan ‘Feesten in Balans ll’ van de gemeente Groningen. Dit beleidsplan uit 2011 regelt het vergunningenbeleid voor evenementen in de gemeente Groningen. In deze nota zijn alle regels en kaders vastgelegd (van verkeersveiligheid, milieu, locaties, programmering tot aan geluid en geluidsoverlast) waar organisatoren van evenementen aan moeten voldoen willen ze een vergunning krijgen om een evenement te organiseren.

  Geluidsnormen door gemeente versoepeld

  De geluidsnormen voor evenementen in stad zijn volgens ‘Feesten in Balans ll’ 85 dB(A) en 100dB(C) (C = decibelnorm voor bastonen). Vóór 2011 gold alleen een maximale geluidsbelasting van 70 dB(A). Er mag dus fors meer geluid worden geproduceerd: zoveel als een vliegtuig dat door de geluidsbarrière gaat.

  De Drafbaan in het Stadspark valt onder de Wet milieubeheer en een aparte milieuvergunning. Er is alleen een db(A) norm vastgelegd: maximaal 105 db(A). Dat is te vergelijken met het geluid van een helikopter op 30 meter afstand. En er zijn geen regels opgenomen m.b.t. spreiding van de kleine evenementen op de Drafbaan. Grotere evenementen kennen wel een maximum. Ook is er voor de grotere evenementen niet vastgelegd hoeveel tijd er tussen de evenementen moet zitten.
  De gemeente wil dat Groningen een bruisende en levendige stad is, maar de vraag is of dat alleen maar mogelijk is met een volumeknop dat vol open staat.

  Geluidshinder voor Stadjers

  “ De huidige milieuvergunning geeft evenementen inmiddels zoveel ruimte, dat Stadjers vaker dan wenselijk is last hebben van geluidshinder als gevolg van evenementen op deze locatie.” Dit schreef het college van B&W op 6 november 2012 over de Drafbaan. Toch is het college van plan om er een evenemententerrein van te maken. Wat dat betekent is tot op heden nog onduidelijk. Maar het lijkt op gespannen voet te staan met wat het College in 2012 zegt.

  Als omwonenden van het Stadpark maken wij ons zorgen over de plannen van de gemeente om van de Drafbaan een permanent evenemententerrein te maken. Op dit moment ervaart de omgeving al veel geluidsoverlast van diverse muziekevenementen in het park. Verschillende bewoners hebben dit probleem vorig zomer bij de eigen Wijkraad aangekaart. Bij Meldpunt Overlast zijn veel klachten binnengekomen. Helaas werden deze klachten door de gemeente ongegrond verklaard omdat het geluid binnen de door de gemeente vastgestelde regels en toegestane geluidsniveaus blijft van de ‘Feesten in Balans ll’ en de Milieuvergunning.

  Geluidsnormen moeten worden aangepast

  Wij als actiegroep Feesten Uit Balans vinden dat de huidige decibelnormen niet reëel zijn en veel te hoog liggen. Ook vinden we dat de beleving van omwonenden, dat de overlast soms extreem is, meegewogen zou moeten worden. Wij willen dat de gemeente de Drafbaan niet gaat gebruiken als permanent evenemententerrein voor muziekfeesten met dreunende harde muziek. Af en toe een evenement of een festival moet kunnen, als de overlast van het geluid maar niet toeneemt.
  Wij willen graag met de gemeente en met de politiek in gesprek over de voorgenomen plannen en over het huidige beleid.

  Op 1 februari 2013 is een motie van de Stadspartij, Partij van de dieren, ChristenUnie, CDA en GroenLinks door de raad aangenomen waarin het college wordt gevraagd te onderzoeken wat de gevolgen zijn geweest van het verhogen van de db(A) norm van 70 naar 85. Tot op heden is er nog geen uitslag van dit onderzoek.

  De nota ‘Feesten in Balans ll’ zou in 2012 geëvalueerd worden. Echter, tot op heden staat deze evaluatie nog niet op de agenda. Het college is van plan voor evenementen op de Drafbaan de milieuvergunning aan te passen in de lijn van de nota ‘Feesten in Balans ll’. Maar we weten niet of dit al is besloten.

  Op dit moment zijn we vooral bezig met het leggen van contacten met de verschillende politieke partijen om zo de zorg vanuit de omwonenden van het Stadspark kenbaar te maken. Daarnaast proberen we uit te zoeken wat de gemeente nu precies voor plannen heeft voor de Drafbaan. We volgen de ontwikkelingen op de voet.

  Doelstelling en visie van Feesten Uit Balans

  Wij willen geen manifestaties of evenementen die extreme geluidsoverlast veroorzaken op de Drafbaan of in het Stadspark of elders in de stad dichtbij woonwijken. Wij vinden dat burgers recht hebben op rust en stilte op de plek waar zij wonen.

  Wij vinden dat het huidige evenementenbeleid (vastgesteld in de nota ‘Feesten in Balans ll’ en de omgevingsvergunning van de Drafbaan) van de gemeente Groningen uit balans is. Het beleid houdt geen rekening met de bewoners van de stad die wonen in gebieden waar de gemeente evenementen toestaat.

  Wij willen dat de gemeente:

  1. de normering van de decibellen (bastonen dB(C)) die nu gelden in de stad en op de Drafbaan naar beneden bijstelt.
  2. rusttijden vastlegt tussen de evenementen en de duur van de evenementen inkort.
  3. nadenkt over een betere spreiding van de evenementen en naar alternatieve locaties buiten woonwijken bijvoorbeeld industrieterreinen of naar binnenlocaties kijkt.
  4. met organisatoren overlegt en aangeeft dat er technische oplossingen moeten komen die verhinderen dat het geluid te veel over de feestgangers wordt heen geblazen. Mensen in woonwijken hebben daardoor namelijk extra veel last van het geluid.

  Lees alle nieuws over FUB op de site: http://feestenuitbalans.nl (offline)

  Twitter: https://twitter.com/FeestUitBalans


  Lees ook deze artikelen:

   


 • Wijkraad Grunobuurt heet nieuwe bewoners graag op een speciale manier welkom in de buurt. We hebben daarom een welkomstpakketje samengesteld met daarin informatie over de wijk, de Wijkraad, activiteiten in de wijk en een klein presentje.

  Weet je waar nieuwe buren zijn komen wonen? Of ben je nieuw in de buurt en wil je een pakket voor jezelf aanvragen?

  Geef dan de adresgegevens door (een naam is niet nodig!) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Het welkomstpakketje komt dan zo snel mogelijk op het juiste adres terecht.

  Hartelijke groet, Wijkraad Grunobuurt


  TIP
  Nieuw in de buurt? Kijk dan bijvoorbeeld ook hier: 
  het spreekbuurtje: een spreekuur voor de buurt, maar dan een half uurtje
  de nieuwsbrieven van Wijkraad Grunobuurt i.s.m. de redactie van Grunobuurt.nl 

 • WIJKAGENT STELT ZICH VOOR

  Mijn naam is Gertjan van Bruggen en ik ben sinds dit voorjaar wijkagent in de wijken Laanhuizen, Grunobuurt, Zeeheldenbuurt, Badstratenbuurt, Stadspark en Industrieterrein Peizerweg. Ik heb de plek overgenomen van Johan Bloem, die nu een andere wijk onder zijn hoede heeft. Hiervoor werkte ik als wijkagent in De Wijert. Ik werk nauw samen met de wijkagenten van de aangrenzende wijken: Martin Tillema (Rivierenbuurt en omstreken), Martin van Wieringen (Oosterpoort en omstreken) en Wilko Koster (jeugdagent).

 • Vrijdag 15 november 2013 van 14.00-16.00 uur

  Het college van Burgemeester en Wethouders brengt elk jaar een bezoek aan één wijk in de stad... en dit jaar is de Grunobuurt aan de beurt. Tijdens dit bezoek wil het college vooral graag zien en horen wat de wijkbewoners bezighoudt, waar de buurt trots op is en welke "speciale" dingen gebeuren er in de wijk. Hoe bevalt het je om er te wonen?

  Burgemeester en wethouders willen met de bewoners en met bewonersorganisaties in gesprek en dat het liefst in een leuke productieve en informele sfeer! De bewonersorganisaties van Grunobuurt Noord (HWK) en Grunobuurt Zuid (Wijkraad Grunobuurt) zijn de ontvangende partij en bewoners van de Grunobuurt zijn uitgenodigd om er bij aanwezig te zijn.

  Zou u / je wat willen vragen of wil je graag iets kwijt. Dit is een mooie gelegenheid!Dus wilt u / wil jij je alvast graag aanmelden om mee te doen aan dit programma dan kan dat door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  De inhoud van het programma wordt eind oktober bekend gemaakt.

   

 • PERSBERICHT

  IC Ruimzicht na verbouwing 02

   

 • LAATSTE NIEUWSBRIEF & OPHEFFING HWK

  Nummer 24: september 2013

  Beste buurtbewoners,

  Sinds december 2011 hebben we geen nieuwsbrief van HWK meer uitgegeven. Er is in de tussentijd veel en ook niets gebeurd. In deze nieuwsbrief willen we jullie hiervan op de hoogte stellen.

   

 • Woensdag 18 september j.l. vond de eerste bijeenkomst plaats van 'Samen op weg naar de toekomst van onze wijk'. De bijeenkomst werd geleid door een bureau wat gebruik maakt van Co-creatie. Dit is een vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van dit proces, zoals een plan, advies of product. U kunt hieronder de flyer bekijken. Bent u er volgende keer ook bij.... om mee te denken, mee te praten én mee te doen?? U bent van harte welkom !!

  Binnenkort verschijnt hier een verslag van de eerste bijeenkomst.

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.