Voortgang van de “Rioolsanering in de Grunobuurt”.

Tussen maart 2018 en nu is er hard gewerkt waardoor de fases 4, 4a, 4b, 5b, 7 en 9a (zie faseringstekening onderaan dit artikel) van dit project volledig zijn voltooid. Helaas heeft Hemmen BV tijdens de uitvoering te maken gehad met een aantal onvoorziene omstandigheden waardoor zij hebben moet afwijken van de oorspronkelijke planning.

Het aantal onwerkbare dagen in de afgelopen winter en het voorjaar was meer dan gebruikelijk. Eveneens zijn er een aantal kleine vervuilingen aangetroffen welke eerst moesten worden verwijderd alvorens de riool werkzaamheden konden worden uitgevoerd.

Momenteel zijn straatmakers druk aan het werk om fase 6 ( Muntinglaan) dicht te straten, en in fase 9b (Lorentzstraat) de riolering aan te brengen. In de bouwvak zal er worden doorgewerkt in Lorentzstraat, teneinde deze fase voor de start van het nieuwe schooljaar te kunnen afronden. In de periode van 03-08-2018 t/m 24-08-2018 zullen (met uitzondering van de Lorentzstraat) geen werkzaamheden worden verricht in verband met de bouwvak.

Vanaf 27 augustus  (week 35) zal er weer worden gestart op de volgende locaties:

Locatie 1: Afronding van de werkzaamheden in de Lorentzstraat. De werkzaamheden zullen eind week 35 zijn voltooid.
Locatie 2: Aanbrengen straatwerk in de kruising Muntinglaan –Snelliusstraat. De werkzaamheden zullen eind week 37 zijn voltooid.
Locatie 3: Opbreken straatwerk en aanbrengen rioleringswerkzaamheden in de Van Leeuwenhoekstraat vanaf de Snelliussstraat tot aan de Kamerlingh Onnestraat. Het aanbrengen van de bestrating in deze straat zal medio week 43 zijn voltooid. Het zuidelijke deel van de Huygenstraat zal vanaf week 37 worden voorzien van nieuwe riolering. Het straatwerk zal in dit deel zal medio week 43 zijn voltooid.


Verloop resterende straten:

In grote lijnen zal de verdere planning van dit project er als volgt uit gaan zien :

Kamerlingh Onnesstraat: verwachte start is begin oktober, voltooiing eind 2018
Hoornsediep : verwachte start eind november, voltooiing voorjaar 2019

Er word getracht de werkzaamheden met zo min mogelijk overlast voor bewoners en gebruikers uit te voeren.
Hebt u vragen naar aanleiding van deze informatie, dan kunt u contact opnemen met: M. Bolk Uitvoerder bij Hemmen bv. Tel. 06-23 52 31 73 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Planning 1 aug. (PDF)

 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

RT @Stadsbeheer050: @BTerpstra6 Dag, de gemeente ruimt de hondenpoep niet op. Voor hondenbezitters geldt de opruimplicht, dus zij dienen di…

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.