Door Welkom in de Buurt, een initiatief van de Groninger gemeenten in samenwerking met (en uitgevoerd door) Buro Bries.

Welkom in de Buurt is een project dat innovatie binnen de provincie Groningen wil stimuleren op het gebied van beschermde woonvormen en opvang. Door het ontwikkelen én ondersteunen van initiatieven, vergroten we de kans dat mensen vanuit Beschermd Wonen & Opvang op een geslaagde manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit kan door zinvolle dagbesteding, passende zorg en hen zich welkom te laten voelen.

Achtergrond

Er stromen steeds meer mensen uit van Beschermd Wonen & Opvang naar zelfstandig wonen in de buurt. Dit betekent echter niet dat ze geen ondersteuning meer nodig hebben. Er wordt een beroep gedaan op de buurtgenoten van de potentiële nieuwe bewoner: hoe wordt deze persoon opgevangen in de wijk? Hoe besteedt deze zijn tijd en waar heeft hij wel en geen hulp bij nodig? Hierover gaat Welkom in de Buurt: we verzamelen en ontplooien ideeën en initiatieven uit de provincie Groningen die op korte én lange termijn een oplossing bieden voor de opvang van mensen met een psychische kwetsbaarheid in de buurt.

Samen zorgen we dat kwetsbare burgers een eigen thuis krijgen in de provincie Groningen. Help jij mee?

Heb jij een goed idee of initiatief waarmee je mensen die vanuit een Beschermd Wonen & Opvang-omgeving kan ondersteunen bij de uitstroom naar zelfstandig wonen in een nieuwe buurt? Dan bieden wij hierbij een mogelijkheid om dit idee – met financiële en professionele ondersteuning van ons – werkelijkheid te laten worden!

Slimme ideeën en initiatieven gezocht!

Namens alle gemeenten in de provincie Groningen zijn wij op zoek naar ideeën en initiatieven die kwetsbare burgers helpen om goed te landen in de buurt. Zij hebben net als jij en ik behoefte aan sociale contacten, een zinvolle invulling van de dag, en hulp of ondersteuning bij sommige zaken die zij misschien nog niet kunnen of kennen.

Heb jij een slim idee of initiatief om ze op weg te helpen? En wil je dit verder ontwikkelen? Meld je dan nu aan! Dan helpen wij je met: professioneel advies, individuele coaching, ons uitgebreide netwerk en financiële ondersteuning. Zo kunnen we tot € 15.000 meebetalen aan jouw initiatief.

Meer informatie en de procedure vind je op www.welkomindebuurt.gr of bekijk dit filmpje van 1 minuut.

Aanmelden kan tot 24 augustus. Meld je snel aan met jouw idee, dat hoeft nog niet helemaal uitgewerkt te zijn. Wij helpen je graag verder met het aanscherpen van je plan.

Het Welkom in de Buurt-team

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.